Informaţii

Dificultate:[####......]
Timp necesar:120 minute
Porţii:8 – 10

Drob de miel

Ingrediente

organele de la un miel (splina, ficatul, rinichii, inima)
5-7 fire de ceapă verde
4 fire de usturoi verde
3-4 ouă
1 legatură de pătrunjel
1 legatură mărar
1 prapure sau pesmet
sare şi piper
2-3 oua fierte, tari (opţional)

Mod de preparare

Organele de miel
1
Se spală bine organele în apă rece. Se taie în bucăţi de 3-5 cm, se curăţă de pieliţe, cheaguri de sânge etc. Se lasă 10-15 minute în 3 părţi apă şi 1 parte oţet să iasă orice eventual miros.
Carnea tocată, amestecată cu ouă si verdeaţă
2
Se pun la fiert în apa rece (fără sare). Se ia spuma şi se fierb circa 20-30 de minute. Se aruncă apa. Se lasă să se răcească puţin (cât să le puteţi lua cu mâna).
Drobul de miel acoperit cu prapure
3
Se dau organele fierte prin maşina de tocat laolalta cu toate ingredientele (fara ouă). Se gustă de sare şi piper. Se pun ouăle bătute cu furculiţa şi se amestecă bine. Arată ca o pastă închegată, nu mai este fărâmicioasa. Dacă cumva mai este fărâmicioasă se poate pune smântână, 2-3 linguri sau, de ce nu, înca un ou. Dacă nu aveţi prapure se unge tava cu ulei şi se tapetează cu pesmet.
Drobul scos din cuptor
4
Prapurele se spală în câteva ape. Dacă vi se pare prea multă grăsime puteţi s-o înlăturaţi cu un cuţit sau pur şi simplu cu mâna. Se pune prapurele pe fundul tăvii cu marginile în afară, se pune carnea, iar cu prapurele rămas în afara se acoperă. Se dă la cuptor aproximativ 50 de minute până se rumeneşte frumos, în cuptorul preîncălzit la 350°F. Se lasă să se răcească şi apoi se scoate din tavă. Se păstrează în frigider învelit în folie de plastic.

Română (fără diacritice)  ·  Română (cu diacritice)  ·  Engleză

Copyright ©2004–2020 vulpeabucatar.com

vulpeabucatar.com