Informaţii

Dificultate:[#######...]
Timp necesar:50 minute
Porţii:10

Ruladă cu brânză, ciuperci sau carne

Ingrediente

Cantităţile sunt pentru o tavă de aragaz pătrată

Foaie:

100 g făină
100 ml ulei
500 ml lapte
5 ouă
1 linguriţă rasă sare
un şervet curat de bucătarie

Umplutură

300-400 g brânză de vaci sau cottage cheese
100-200 g telemea de vacă sau oaie
1 legatură de mărar

Mod de preparare

Foaia

Coca cum se adună în mijloc ca o bilă
1
Se amestecă făina cu uleiul într-o crăticioară de 1 l. Arată ca untura la temperatura camerei. Se adaugă laptele clocotit (ca la ecler). Se pune pe foc şi se amestecă continuu la foc mic până începe să se desprindă de pe vas şi se adună în mijloc ca o bilă (durează cam 10 minute). Se despart ouăle şi bat albuşurile spumă tare.
Aluatul amestecat cu gălbenuşuri pus peste albuşuri
2
Se lasă 10 minute şi se adaugă pe rând cele 5 gălbenuşuri, sarea şi albuşurile. Se amestecă cu atenţie de jos în sus având grijă să nu se lase. Se unge tava cu ulei, se tapetează cu făina sau se pune pergament. Se întinde compoziţia pe toată suprafaţa tăvii. Se dă la cuptor la 150-170°C aproximativ 15 minute. Se verifică după cele 15 minute dacă s-a făcut.

Umplutura

Aluatul întins pe hârtie
3
Într-un castron se amestecă 100 g telemea dată prin răzătoare mică cu 300 g brânză de vaci şi mărarul tocat mărunt. Se gustă dacă este suficient de sarată şi se mai completează cu telemea, brânză de vaci sau sare.
Foaia de ruladă frumos rumenită
4
Se ia un şervet curat de bucătărie şi se udă cu apă rece. Se stoace FOARTE bine şi se întinde pe masă. Foaia fierbinte se rulează în prosopul umed unde va sta 10 minute. Atenţie! Foaia trebuie pusă cu dosul (partea de jos) pe prosop; dacă o întoarceţi, se lipeşte. Se intinde foaia şi se umple cu brânză. Se rulează. Opţional se unge cu unt şi se rade caşcaval.
Cum se rulează rulada

Alte umpluturi

UMPLUTURA CU CIUPERCI: 2 cutii de ciuperci (Ma Ling), 1 ceapă, 1-2 ouă, pătrunjel şi/sau mărar, sare şi piper. Se taie mărunt ceapa şi se căleşte într-o lingură de ulei şi puţină apă. Se pun ciupercile, sarea şi piperul şi puţină zeamă din conserva, să se înăbuşe 10 minute. Când se evaporă zeama se pun ouăle şi se amestecă. Se mai lasă câteva minute. Se pune pătrunjelul şi mărarul. Se gustă dacă are suficientă sare şi piper. Opţional se poate pune şi o lingură de faină.
UMPLUTURA CU CARNE: 500 de grame de carne tocată de porc se înlocuiesc cu ciupercile, 1 ceapă, 1-2 ouă, pătrunjel şi/sau mărar, sare şi piper. Se căleşte ceapa ca mai sus. Se adaugă carnea, puţină apă sau supă şi se lasă până se face carnea. Se adaugă ouăle. Se mai lasă 3 minute, se adaugă mărarul şi pătrunjelul.

Română (fără diacritice)  ·  Română (cu diacritice)  ·  Engleză

Copyright ©2004–2020 vulpeabucatar.com

vulpeabucatar.com