Informaţii

Dificultate:[######....]
Timp necesar:75 minute
Porţii:6

Lasagna

Ingrediente

450 g carne tocată de porc şi vita sau numai de vită
1 pachet foi de lasagna
500 ml bulion sau sos de roşii
500 ml lapte
500 g mozzarela
5 linguri rase de făină
1 cub de unt (25 g)
2 căţei de usturoi
250 ml supa pui
sare, piper, rozmarin, nucşoara
3 linguri vin alb

Mod de preparare

Cum se aranjează
1
Carnea poate fi de porc, combinată, sau numai de vită. Se căleşte cu 2-3 linguri de ulei, sare şi piper. Când a început să se facă, după aproximativ 7 minute (foc mediu „6”) se pune usturoiul pisat şi supa şi se mai lasă 10-15 minute să scadă. Dacă nu aveţi supă de pui faceţi dintr-un cub de supă şi apă fierbinte.
Primul strat
2
După ce a scăzut se adaugă bulionul (se poate pune şi sos, de ex. sos Italian Baking Sauce de la Barilla) şi vinul. Se mai lasă 2 minute după ce dă în clocot.
Se începe al doilea strat
3
Sosul Bechamel se face din cubul de unt, lapte, făină, un vârf de cuţit de rozmarin şi un vârf de cuţit de nucşoară. Se amestecă făina cu puţin lapte, apoi se subţiază cu restul de lapte, untul, condimentele. Se pune la foc mediu „6” şi se amestecă continuu să nu se prindă de fund. După ce a început să clocotească, se mai fierbe 5 minute ca să se îngroaşe mai mult. Se împarte în 3.
Lasagna, caldă, scoasă din cuptor
4
Se dă mozzarela pe răzătoarea mare şi se împarte în 3.
O porţie de lasagna
5
Tava de 22 × 33 cm (3 l) se unge cu unt/ulei. Se pune un strat de foi, sos cu carne, sos alb, brânză, strat de foi, sos cu carne, sos alb, brânză, foi, sos alb, brânză. Se pune apa sau supa până la nivelul ultimei foi puse. Cu grăsimea pe care o va lăsa brânza are în ce să fiarbă. Aveţi grijă sa nu umpleţi tava până sus pentru ca se umflă. Se dă la cuptor 350°F (foc mediu) cam 45 de minute. Se verifică dacă intră furculiţa în foaie uşor.

Sugestii

Atenţie, foile de lasagna sunt de mai multe feluri. Luaţi din cele care nu trebuiesc fierte inainte. În caz că aveţi foi care trebuiesc fierte urmaţi instrucţiunile de pe cutie.


Română (fără diacritice)  ·  Română (cu diacritice)

Copyright ©2004–2020 vulpeabucatar.com

vulpeabucatar.com