Informaţii

Timp necesar:20 minute

Ruladă cu nuca de cocos

Ingrediente

Foaie

400 g biscuţi
200 ml lapte
5 linguri zahăr
5 linguri cacao

Crema

1 pachet margarină (temperatura camerei)
100 g nucă de cocos
5 linguri zahăr pudră
1 plic zahăr vanilat

Mod de preparare

1
Se pune laptele pe foc cu zahărul şi cacaoa să se dizolve, după care se lasă să se răcească. Puteţi sa puneţi mai puţin lapte şi după ce s-au dizolvat sa puneţi lapte rece. Sosul trebuie sa fie calduţ. Se dau biscuiţii prin maşina de biscuţi sau se fărâmiţează cu facăleţul.
Foaia intinsă cu cremă
2
Se toarnă din sirop peste biscuţi. Puneţi puţin câte puţin până se face o „cocă” bună de întins. Niciodata n-o sa puneţi aceiaşi cantitate de lapte dacă o să folosiţi tipuri diferite de biscuiţi.
3
Se împarte aluatul în două părţi egale. Pe o pungă, sau folie de plastic se întinde coca. Se poate întinde cu mâna sau puteţi pune peste aluat o altă folie de plastic şi să o întindeţi cu făcaleţul. Daca nu folosiţi folie aluatul se va lipi de facăleţ (sucitor).
4
Într-un castron se freacă margarina, zahărul şi nuca de cocos până se omogenizează.
Aşa se rulează
5
Se împarte crema în două şi se întinde uniform peste cele două foi de biscuiţi întinse. Se rulează având grijă sa nu prindeţi folia înăuntru. Se ţine la frigider o noapte să se întărească. Se taie a 2-a zi.

Sugestii

Se poate pune şi banană întreagă. Puneţi banana decojită de-a lungul marginii – de unde începeţi sa rulaţi. Astfel o sa obtineţi feliile de ruladă cu banană în mijloc.


Română (fără diacritice)  ·  Română (cu diacritice)

Copyright ©2004–2020 vulpeabucatar.com

vulpeabucatar.com