Informaţii

Dificultate:[####......]
Timp necesar:30 minute
Porţii:12 – 14
Calorii:3520

Salam de biscuiţi

Ingrediente

450 g biscuiţi
110 g unt
125 ml lapte
2-6 linguri zahăr
3 linguri cacao
60 g rahat
50 g nuci
5 curmale
5 smochine (opţional)
3 linguri stafide
1/2 linguriţă esenţă de vanilie
1 linguriţă esenţă de rom
folie de plastic sau o pungă curată

Mod de preparare

Biscuiţii rupţi bucăţi, se toarnă sosul
1
Biscuiţii se rup bucăţele şi se pun într-un castron. Se face un sos la foc mic din lapte, zahăr şi cacao. Se lasă cât să se topească zăharul. Cand s-a mai răcit (să nu fie foarte fierbinte) se adaugă untul. Acest amestec se poate face şi în cuptorul cu microunde. Cantitatea de zahăr depinde de cât de dulci sunt biscuiţii şi rahatul. La biscuiţii „populari” şi rahatul românesc se pot pune toate cele 6 linguri de zahăr. Dacă folositi biscuiţi gen digestive şi rahat mult mai dulce chiar şi 2 linguri de zahăr pot fi arhisuficiente. Puteţi pune mai puţin zahăr, apoi gusta compozitia şi dacă vi se pare că mai are nevoie de zahăr, puneţi zahăr pudră.
Salamul de biscuiţi înainte de a fi pus in „formă”
2
Când s-a mai răcit sosul se adaugă esenţele. Între timp se taie bucăţele rahatul, curmalele, nucile.
Folia întinsă cu o parte din compoziţie
3
În castronul cu biscuiţi se pune sosul călduţ şi se amestecă repede ca să se încorporeze. Se adaugă rahatul, curmalele, nucile, stafidele, smochinele amestecându-se uşor. Dacă vi se pare sfărâmicioasă compoziţia mai încălziţi puţin lapte şi adăugaţi-l în compoziţie.
Salamul rulat
4
Se rupe o bucată de folie de 40-50 de cm şi se întinde pe masă. Se poate tapeta cu cacao cernută în prealabil. Se pune ametecul de-a lungul foliei, pe mijloc. Se rulează şi se dă la frigider până a 2-a zi. Dacă pare prea moale nu vă speriaţi. Untul se va întări şi veţi obţine un salam „închegat”.

Română (fără diacritice)  ·  Română (cu diacritice)

Copyright ©2004–2020 vulpeabucatar.com

vulpeabucatar.com